Pretul petrolului a scazut vineri la bursele electronice din Asia, mentinandu-se insa la un nivel de peste 72 dolari pe baril, dupa atingerea unui maxim al ultimelor opt luni la New York, pe fondul sperantelor legate de o revenire a economiei mondiale.
In schimburile matinale, pretul petrolului "light sweet crude", cu livrare in iulie, a scazut cu 21 centi, la 72,47 dolari pe baril. Petrolul Brent, din Marea Nordului, cu livrare in iulie, s-a ieftinit cu 44 centi, la 71,35 dolari pe baril, anunta NewsIn.

Pretul petrolului a atins joi la New York un nivel maxim al ultimelor opt luni, sustinut de reviziurea in urcare a estimarilor de consum ale Agentiei Internatioanale a Energiei (AIE), care a devenit mult mai optimista cu privire la echilibrarea raportului cerere-oferta.

Scaderea considerabila a stocurilor americane de petrol, anuntata miercuri de Departamentul american al energiei, a stimulat piata.

Rezervele americane de petrol au scazut in cursul saptamanii trecute cu 4,4 milioane barili, cu mult peste asteptari. Analistii chestionati de agentia Dow Jones Newswires mizau pe o scadere de 700.000 de barili.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Finanțele verifică cum au fost cumpărate 1,75 mil. măști
Setari Cookie-uri