"Acest lucru s-a intamplat mai ales din cauza ca au fost probleme cu salariile. Iar pentru societatile carora nu li s-a aprobat BVC-ul, aceste au avut voie sa cheltuiasca numai 11% din bugetul pe o luna", a spus Tudor Serban, citat de NewsIn.

Potrivit lui Serban, din aceasta cauza, in prezent, exista un blocaj al cash-flow-ului, pe fondul crizei.

"Blocajul este evident, din cauza situatiei de recesiune. In afara de neaprobarea BVC-ului, o alta problema este faptul ca bancile sunt reticente in acordarea de imprumuturi pe termen lung, pentru investitii", a precizat Tudor Serban.

Secretarul de stat din minister a mai spus ca salariile angajatilor celor mai mai companii din minister vor creste in acest an cu un procent minor, cat sa acopere inflatia.

"Va exista o crestere minora la salariile angajatilor ale acelor companii care au facut profit anul trecut, cat sa acopere inflatia, la Transelectrica, Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Electrica, Nuclearelectrica si posibil la cele trei complexuri energetice, Turceni, Rovinari si Craiova", a afirmat Tudor Serban.

Conventia si Conferinta Anuala Eurelectric 2009, are loc luni si marti in Bucuresti, cu tema "Piete de electricitate 2050: Inteligente, Integrate, Carbon-Neutre".