Indicele care masoara increderea in economia romaneasca a scazut, in iulie, cu 1,8 puncte fata de luna precedenta, in contrast cu tendinta inregistrata la nivelul Uniunii Europene, unde increderea in economie a crescut, in medie, cu 3,9 puncte, potrivit datelor publicate de Comisia Europeana.
Astfel, in iulie, indicele a scazut in Romania pana la 65 puncte, fiind mai mic decat pe ansamblul UE, unde sentimentul increderii in economie a ajuns in a saptea luna a acestui an la 75 de puncte. Aceasta este a patra luna la rand de revenire a increderii in economie la nivel comunitar, potrivit NewsIn.

In Romania indicele increderii in consum s-a diminuat cu 4 puncte, iar cel in comert a scazut cu trei puncte. Increderea in industrie si in constructii s-a micsorat cu un punct, in timp ce in servicii indicele a urcat cu 2 puncte fata de luna anterioara.

La nivelul UE, indicele de incredere in economie (Economic Sentiment Indicator - ESI) a crescut, ca urmare a revenirii usoare a increderii in patru din cele cinci sectoare luate in considerare (industrie, servicii, consum, comert cu amanuntul). In constructii, indicatorul a stagnat la nivelul din luna anterioara.

In zona euro, increderea a urcat cu 2,8 puncte, pana la 76 puncte, pentru a patra luna la rand, ceea ce arata ca economia este in curs de redresare, chiar daca nu inregistreaza deocamdata crestere. Analistii consultati de Reuters estimau o crestere a indicelui de incredere in economie la 75,1 puncte.

Cele mai mari cresteri ale increderii in economie s-au inregistrat in Spania, de 3,9 puncte, Italia, 3,5 puncte, si Germania, de 3,2%. In Franta si Olanda increderea a avansat cu numai 0,3, respectiv 0,2 puncte.

Statele care si-au manifestat cel mai mare grad de incredere in economie au fost Suedia (91,3 puncte), Danemarca (87 puncte) si Finlanda (84 puncte).

Gradul cel mai scazut de incredere in economie a fost inregistrat in Slovenia (50,9 puncte), unde indicele a coborat cu 3,8 puncte fata de luna anterioara, potrivit raportului de conjunctura prezentat de Directoratul general pentru afaceri economice si financiare din cadrul Comisiei Europene (CE).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri