Boardul executiv al Fondului Monetar International va analiza astazi rezultatele primei evaluari a Romaniei in cadrul acordului stand-by, precum si modificarea unor criterii de performanta, pentru a aproba a doua transa a imprumutului, arata calendarul consiliului FMI.

Delegatia FMI, prezenta in Romania la inceputul lunii august, a anuntat ca statul s-a incadrat, in general, in criteriile de performanta impuse pentru jumatatea acestui an, cu exceptia arieratelor, pentru care datele au fost disponibile cu intarziere, anunta NewsIn.

In mai, Romania a primit prima transa, de circa 5 miliarde euro, din imprumutul de la FMI care insumeaza aproape 13 miliarde euro, parte a acordului de finantare externa, la care participa Comisia Europeana, precum si alte institutii financiare internationale.

A doua transa a imprumutului, care au urma sa fie virata Romaniei la scurt timp dupa votul boardului FMI, este in valoare de 1,718 miliarde DST (circa 1,9 miliarde euro), iar o parte din aceste fonduri vor finanta deficitul bugetar.

FMI isi vinde o parte din rezerva de aur ca sa ajute tarile sarace

FMI a aprobat vanzarea unei cantitati limitate din rezervele sale de aur pentru a putea sa acorde imprumuturi "tarilor celor mai sarace" si pentru a-si consolida conturile, a spus directorul general al Fondului, Dominique Strauss-Kahn.

Consiliul executiv al FMI a precizat ca a decis sa vanda 403,3 tone de aur, respectiv o optime din rezerve, insa fara a bulversa piata metalului pretios, care astepta decizia Fondului.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Twitter va implini 10 ani -10 mesaje marcante de pe platforma