Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a hotarat prelungirea termenului de finalizare, pana la finele anului in curs, a masurilor din programul de restructurare la societatea Timpuri Noi Bucuresti, a anuntat autoritatea.

"Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a luat in analiza modul de realizare a masurilor din Programul de Restructurare, cu termene de finalizare in anul 2008, pentru societatea Timpuri Noi Bucuresti. Programul de Restructurare este in legatura directa cu acordarea unor ajutoare de stat pentru societatile bucurestene", potrivit anuntului AVAS, informeaza NewsIn.

Pentru Timpuri Noi Bucuresti, Programul de Restructurare a fost aprobat de Consiliul Concurentei prin Decizia nr. 89 din 11 aprilie 2006 si a cuprins masuri de natura organizatorica, de investitii tehnologice si de mediu, precum si masuri financiare.

In urma analizei efectuate de catre AVAS, s-a constatat ca, pana la 31 decembrie 2008, masura de relocare a activitatii nu a fost implementata in totalitate si, pe cale de consecinta, nici masurile adiacente acesteia, respectiv reorganizarea sectiilor si serviciilor pe centre de profit, relocarea sectiilor productive si elaborarea si implementarea studiilor de impact pentru relocare si dezafectarea vechiului amplasament nu au fost implementate in totalitate.

De asemenea, AVAS a mai constat ca indicatorii prevazuti in programul de restructurare nu au fost indepliniti, dar conform jurisprudentei comunitare, aceasta abatere de la indicatorii economico-financiari prevazuti in Programul de Restructurare nu este considerata o neindeplinire a acestuia si nu atrage, dupa sine, recuperarea ajutorului de stat, asumarea lor fiind o previziune, o estimare.

Astfel, in urma analizelor efectuate, conform termenelor scadente din Program, Colegiul Director al AVAS a hotarat transmiterea catre Consiliul Concurentei a Raportului cu privire la modul de realizare a masurilor de restructurare cu termene de realizare 31 decembrie 2008 de la Timpuri Noi Bucuresti si notificarea conducerii societatii si a cumparatorului pentru implementarea in totalitate a masurilor de restructurare impuse.

Pentru ca masurile de implementare sa fie realizate in totalitate, AVAS a aprobat extinderea perioadei de monitorizare a indeplinirii masurilor din Programul de Restructurare, pana la data de 31 decembrie 2009.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Angajatorii afectați primesc indemnizație de șomaj pentru 75% dintre angajați
Setari Cookie-uri