Astfel, directorii firmelor din industria prelucratoare prevad, pentru urmatoarele trei luni, o scadere moderata a productiei (sold conjunctural -11%).

Numarul de salariati ar putea scadea in industria prelucratoare (sold conjunctural -21%), mai ales in cazul firmelor cu cel putin 500 de salariati (sold conjunctural -28%). Cele mai afectate domenii ar putea fi metalurgia, fabricarea de masini, utilaje si echipamente, precum si fabricarea altor produse din minerale nemetalice (solduri conjuncturale -59%, -40% si respectiv -34%).

Pentru preturile produselor industriale managerii prognozeaza, in continuare, o tendinta de stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +2%).

Potrivit estimarilor din septembrie, activitatea din constructii ar putea inregistra, in urmatoarele trei luni, o tendinta de scadere atat a productiei (sold conjunctural -23%), cat si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -26%).

Managerii din Romania se mai asteapta la reducerea numarului de salariati, atat pe total (sold conjunctural -28%), cat si pe grupe de marime a intreprinderilor, in timp ce preturile lucrarilor de constructii ar urma sa fie relativ stabile (sold conjunctural -3%).

Pentru sectorul de comert cu amanuntul, directorii firmelor au estimat o relativa stabilitate a activitatii economice pentru urmatoarele trei luni (sold conjunctural -1%). Volumul total al vanzarilor de marfuri va avea o tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural +3%), pana in noiembrie.
Aceeasi tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural -3%) ar urma sa fie inregistrata si in ce priveste volumul comenzilor adresate de catre unitatile comerciale furnizorilor de marfuri.

Angajatorii anticipeaza pentru urmatoarele trei luni o relativa stabilitate a numarului de salariati din acest sector (sold conjunctural -5%), in timp ce preturile de vanzare cu amanuntul vor avea o crestere moderata (sold conjunctural +12%).