Şapte din zece manageri iau în calcul creşteri salariale cuprinse între 1% şi 10% pentru propriile echipe, în 2024, şi îşi doresc de la angajaţi implicare, inovaţie şi adaptabilitate, arată concluziile unui studiu realizat de Pronext, companie de impresariat din România, dedicată profesioniştilor din zona de management.

Pe de altă parte, doar doi din zece şefi de companie mizează pe măriri salariale cuprinse între 10% şi 20%, iar 4% au bugetat pentru anul acesta un avans al remuneraţiilor de peste 20% comparativ cu 2023. În acelaşi timp, 8% dintre respondenţi estimează că nu vor creşte remuneraţiile, în 2024.

Potrivit studiului Pronext, peste jumătate dintre cei chestionaţi (65%) spun că vor face angajări noi în 2024, dar există şi 5% care afirmă că vor reduce numărul de angajări, iar 30% se aşteaptă la o "îngheţare" a recrutărilor.

În ceea ce priveşte cele mai importante motivaţii profesionale ale managerilor, acestea vizează autonomia decizională (32%), echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională (30%) şi asumarea riscului şi a provocării profesionale (22%). În schimb, securitatea financiară este cea mai importantă motivaţie doar pentru 16% din totalul executivilor.

De asemenea, 46% dintre managerii din România vor aloca lunar dezvoltării în carieră 5% din bugetul total în anul 2024 iar 41% se gândesc la 10% din bugetul disponibil.

În Top 3 al celor mai importante lucruri pentru manageri, în 2024, se află: motivarea echipei coordonate (pentru 46% dintre profesionişti), echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională (pentru 22%) şi delegarea competenţelor către persoanele potrivite (14%). În plus, nivelul de specializare este important pentru 14% dintre managerii chestionaţi în cercetarea Pronext.

Pe segmentul abilităţilor pe care angajaţii ar trebui să le aibă în 2024, conform profesioniştilor din zona de management, pe listă se găsesc: implicarea (41%), inovaţia/creativitatea (27%), adaptabilitatea (5%) şi conformismul (3%)

La studiul Pronext au răspuns 110 executivi din România.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri