Vanzarile de tigarete in magazinele ce functioneaza la frontiere in regim duty free (fara taxe) au scazut cu 84%, arata datele rezultate in urma unor operatiuni de monitorizare a autoritatii vamale, a anuntat ANAF.
"In prima saptamana a lunii iunie, echipe mobile ale autoritatii vamale au desfasurat operatiuni de supraveghere, control si monitorizare in 10 birouri vamale dispuse la frontiera externa in care functioneaza magazine in regim duty-free, rezultand o diminuare a vanzarilor de la un numar de 407.362 cartuse de tigarete comercializate in perioada nemonitorizata, la un numar de 67.673 cartuse de tigarete in perioada monitorizata, ceea ce reprezinta o reducere a vanzarilor cu 84%", precizeaza ANAF, sub autoritatea careia se afla Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV).

Monitorizarea vanzarilor de tigarete in magazinele duty free a fost decisa in urma unei analize efectuate la nivelul ANV, care arata ca in perioada ianuarie-martie 2009 s-au constatat "vanzari foarte mari de produse din tutun care nu erau compatibile cu traficul de calatori in sensul de iesire din Romania", informeaza NewsIn.

In urma analizei, presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a decis implementarea unei "proceduria minimale de control la agentii economici care comercializeaza marfuri in regim duty-free".

Potrivit ANAF, in perioada monitorizata s-a constatat diminuarea vanzarilor la 6 pachete/calator/zilnic, de la 31 pachete/calator/zilnic, in perioada nemonitorizata. Totodata, vamesii au retinut 1.598 cartuse tigarete si au aplicat amenzi contraventionale de 47.000 lei.

Cele mai mari capturi de tigarete de contrabanda au fost in acest an la biroul vamal Galati - Giurgiulesti (10,56 milioane de tigarete), in 18 septembrie, si la punctul de trecere a frontierei Nadlac (7,46 milioane tigarete), in martie.

In primele noua luni din acest an, Vama a confiscat in total 78 milioane de tigarete, respectiv 3,9 milioane pachete, introduse ilegal in Romania, in urma a 1.689 de cazuri de capturi. Cele mai multe tigarete capturate de vamesi erau sub marca Marble (26,3 milioane bucati), Marlboro (9,6 milioane), Jin Ling (7,8 milioane), Regal (6,95 milioane) si L&M (6,3 milioane).

"Constatarile privind capturile inregistrate de ANV au fost facute in urma controalelor efectuate la granita externa UE, pe caile rutiere, in depozite, piete, targuri, centre comerciale en-gros, puncte de comercializare cu amanuntul etc", informeaza ANAF.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri