Protestele angajatilor din sanatate vor continua, pentru ca de la 1 ianuarie 2010 nu vor mai fi platite dublu orele lucrate sambata si duminica, a declarat ieri prim-vicepresedintele SANITAS, Adrian Barea.
"In sanatate, de la inceputul anului si pana acum, exista peste 24.000 de posturi libere, iar aplicarea masurii de zece zile de concediu fortat ar pune in pericol siguranta sistemului sanitar. Probabil ca actiunile de protest vor continua, vor exista miscari de protest impreuna sau fiecare in parte. Oricum pot spune ca protestele in sanatate vor continua pentru ca de la 1 ianuarie nu se vor mai plati dublu zilele lucrate in weekend", a spus Barea, citat de NewsIn.

Liderul federatiei SANITAS a adaugat ca primul ministru Emil Boc le-a transmis reprezentantilor Aliantei Bugetarilor ca nu renunta la aplicarea masurii privind cele zece zile de concediu fara plata si ca aceasta masura va fi luata in urma negocierilor purtate de sindicate cu ordonatorii principali de credite. Totodata, Adrian Barea a spus ca Emil Boc le-a transmis sindicalistilor ca negocierile pe legea unitara de salarizare vor continua in cadrul unei comisii ce va fi infiintata in acest sens.

Peste 800.000 de salariati din administratia publica, sanatate si invatamant si-au incetat, luni, activitatea, astfel incat copiii nu merg la scoala, spitalele nu fac internari decat in regim de urgenta, iar vamile, ghiseele caselor de pensii ori ale primariilor sunt inchise.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Proteste la Londra dupa victoria lui Johnson: ''Nu e premierul meu"