Guvernul va apela la imprumuturi de la Trezorerie pentru a putea acorda subventii agricultorilor, decizia urmand sa fie luata in aceasta saptamana, a declarat ieri premierul Emil Boc.
"Vom lua incepand de maine (marti n.r.) o decizie pentru a putea finanta subventiile pentru agricultura si am gasit solutia - prin imprumuturi de la Trezorerie -, astfel incat fermierii sa-si primeasca subventiile necesare pentru a putea continua lucrarile pentru lucrarile de toamna, dar si pentru alte lucrari aferente, intr-un cadru in care statul isi poate permite, in concordanta cu resursele bugetare pe care le are in acest moment", a declarat Boc, potrivit NewsIn.

Saptamana trecuta, Guvernul a apelat la mecanismul creditului de angajament pentru a rezolva problema finantarii sistemului sanitar.

Astfel, Guvernul a abilitat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate sa contracteze suplimentar, in 2009, servicii medicale si medicamente in limita a 2,8 miliarde de lei, care pot fi decontate in 2010, astfel incat sa fie asigurata finatarea sistemului sanitar pana la finele anului curent.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Agricultura românească, ineficientă: predomină fermele de subzistență
Setari Cookie-uri