Ministrul interimar al Mediului, Elena Udrea, a argumentat ca proiectele vizeaza dezvoltarea si modernizarea spatiilor verzi din localitati si infiintarea de noi parcuri, scuaruri si aliniamente plantate ori reabilitarea celor existente, iar realizarea acestora va duce la reducerea concentratiilor de noxe din aer, cresterea suprafetelor spatiilor verzi din localitati si apropierea marimii acestora de standardele europene in domeniu.

"Valoarea totala a acestor proiecte este de aproximativ 123 milioane lei, iar sumele aferente sunt asigurate din Fondul pentru Mediu", se mai arata in comunicat, conform NewsIn.

Prin acest act normativ au fost aprobate proiectele selectate in cadrul Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati in sesiunea 3-31 ianuarie 2008 si sesiunea 25 august - 5 septembrie 2008.

Ministerul a precizat ca o noua sesiune de depunere a dosarelor de finantare pe acelasi program este in curs de desfasurare, termenul limita de depunere a dosarelor de finantare fiind 12 octombrie.

Pentru anul 2009, Programul national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati are alocari de 200 milioane lei prin bugetul de venituri si cheltuieli al Fondului pentru mediu si al Administratiei Fondului pentru Mediu.