Presedintele Traian Basescu atentioneaza ca, in cazul in care Romania nu primeste transele de la FMI si UE de la finalul acestui an, exista riscul iminent ca in luna decembrie sa nu se mai poata plati salariile, pensiile sau investitiile.
"Riscul iminent este ca din decembrie sa nu putem plati salarii, daca nu incasam transele de la Fond si de la UE", a atentionat presedintele la postul public de radio, in contextul in care FMI a anuntat amanarea evaluarii pentru acordarea urmatoarelor transe din imprumutul acordat Romaniei pana cand tara noastra va avea un Guvern stabil.

"Din acesti 2,5 miliarde doar 750 de milioane merg in BNR, restul sunt pentru finantarea deficitului bugetului de stat. Si aici avem trei categorii care pot suferi: plata investitiilor deja facute, plata salariilor, plata pensiilor. Sigur, nu toate. Deci va trebui Guvernul sa opteze, ce nu plateste?", a spus Basescu, potrivit NewsIn.

Basescu a tinut sa precizeze ca mesajul sau legat de nevoia formarii unui Guvern cat mai rapid, pentru ca Romania sa primeasca banii de la FMI si UE, nu este o incercare de a face presiuni publice.

"Trebuie sa fim constienti ce am facut cand am doborat Guvernul. Nu exista justificare ca pentru interese de campanie electorala sa darami un Guvern. Acel interes "vai, se fura alegerile". Ca dovada, am declansat demersurile ca alegerile prezidentiale sa fie asistate, sa fie supravegheate de OSCE", a spus seful statului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri