"Riscul iminent este ca din decembrie sa nu putem plati salarii, daca nu incasam transele de la Fond si de la UE", a atentionat presedintele la postul public de radio, in contextul in care FMI a anuntat amanarea evaluarii pentru acordarea urmatoarelor transe din imprumutul acordat Romaniei pana cand tara noastra va avea un Guvern stabil.

"Din acesti 2,5 miliarde doar 750 de milioane merg in BNR, restul sunt pentru finantarea deficitului bugetului de stat. Si aici avem trei categorii care pot suferi: plata investitiilor deja facute, plata salariilor, plata pensiilor. Sigur, nu toate. Deci va trebui Guvernul sa opteze, ce nu plateste?", a spus Basescu, potrivit NewsIn.

Basescu a tinut sa precizeze ca mesajul sau legat de nevoia formarii unui Guvern cat mai rapid, pentru ca Romania sa primeasca banii de la FMI si UE, nu este o incercare de a face presiuni publice.

"Trebuie sa fim constienti ce am facut cand am doborat Guvernul. Nu exista justificare ca pentru interese de campanie electorala sa darami un Guvern. Acel interes "vai, se fura alegerile". Ca dovada, am declansat demersurile ca alegerile prezidentiale sa fie asistate, sa fie supravegheate de OSCE", a spus seful statului.