APIA a achitat integral suma alocata de UE

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a achitat integral suma alocata de catre Uniunea Europeana (UE), circa 41,7 milioane euro, pentru masurile de reconversie/restructurare vita de vie, se arata intr-un comunicat transmis marti de institutie.
Astfel, APIA a platit suma de aproximativ 41,7 milioane de euro, reprezentand fondurile alocate pentru anul financiar 2008-2009, pentru masura de reconversie/ restructurare vita de vie. Aceasta suma a fost aprobata pentru 299 cereri depuse pentru suprafata de 6.136,42 ha.

Potrivit regulamentelor europene, platile sunt efectuate pentru cererile aferente planurilor de reconversie/restructurare, pe masura ce lucrarile sunt realizate.

Beneficiarii acestui sprijin financiar sunt viticultorii care doresc sa-si modernizeze plantatiile pe baza unui plan de restructurare si reconversie si ale caror exploatatii sunt inregistrate in Registrul Plantatiilor Viticole.

Pentru a beneficia de ajutorul financiar, solicitantul trebuie sa elaboreze un plan individual care contine un singur program de restructurare/reconversie, compus din una sau mai multe masuri eligibile.
In Romania, suprafata cultivata cu vita de vie este de 178.101 hectare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri