Parlamentul a votat Hotararea privind transmiterea de catre Guvern a proiectului de buget de stat si a proiectului bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2010, prin derogare de la Legea de organizare a Executivului, cu 259 de voturi pentru , 4 impotriva si 120 de abtineri (PDL).
Proiectul de hotarare pentru abilitarea Guvernului in functie sa prezinte in Parlament proiectul de buget pe 2010, care prevede o derogare de la Legea 90/2001 pentru organizarea si functionarea Executivului, a fost propus de PSD, PNL, UDMR si grupul minoritatilor, scrie NewsIn.

In titlul proiectului se precizeaza: "Hotarare privind transmiterea de catre Guvernul Romaniei a proiectului de buget de stat si a proiectului bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2010".

"Tinand seama de obligatiile care revin Romaniei in baza acordurilor cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala, luand act de situatia de criza economica sociala si politica, Parlamentul Romanei, reunit in sedinta comuna din data de 4 noiembrie in baza art. 67 din Constitutie, si art. 1, punctul 22 din
Regulamentul sedintelor comune, Camera Deputatilor si Senatul adopta prezenta hotarare, care contine un singur articol. Se solicita Guvernului Romaniei sa transmita in cel mai scurt timp Parlamentului, prin derogarea de la prevederile art. 26, alin. 3 din Legea 90/2001, proiectul Bugetului de Stat si proiectul Bugetului Asigurarilor Sociale de Stat pe 2010 in vederea dezbaterii si adoptarii acestuia", se arata in Hotarare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Orban: Creșterea pensiilor cu 40%, o nucă fierbinte, pregătită de PSD
Setari Cookie-uri