Membrii Federatiei Operatorilor Romani de Transport si-ar putea opri activitatea la nivel national daca, dupa intalnirea cu reprezentantii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI), nu vor primi o certitudine de plata aferenta datoriilor MTI fata de transportatori.

Astfel, delegatia nationala a Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT) se intalneste cu secretarul de stat Eusebiu Pistru pentru a discuta problema datoriilor MTI catre operatorii de transport.

"Daca nici aceasta discutie nu se finalizeaza cu o certitudine de plata aferenta acestor datorii, FORT considera inevitabila oprirea activitatii la nivel national", se arata intr-un comunicat al Federatiei Operatorilor Romani de Transport.

Din cauza datoriilor aferente deconturilor, Consiliul National al Transportatorilor Rutieri de Persoane din Federatia Patronala a Operatorilor Romani de Transport - FORT a anuntat la inceputul lunii ca, incepand din 16 noiembrie 2009, pensionarii si veteranii vor achita tariful integral pentru toate cursele regulate judetene si interjudetene efectuate de transportatorii de persoane, anunta NewsIn.

Potrivit FORT, operatorii de transport persoane in trafic judetean si interjudetean nu au mai primit bani pentru deconturi de la inceputul lunii noiembrie si pana in prezent.

De asemenea, transportatorii sustin ca nu mai au bani pentru plata carburantului, anvelopelor, ratelor la leasing, iar datoria statului fata de operatorii de transport persoane de la nivel national, aferenta deconturilor pentru categoriile defavorizate, se ridica la peste 100 de milioane lei.

Potrivit FORT, federatia a inceput din luna iunie discutiile cu MTI si Ministerul Finantelor Publice, "solicitand inclusiv compensarea acestor datorii intr-o formula care avantaja bugetul de stat si elimina in parte si presiunea suportata de transportatori, insa nici aceasta varianta nu a capatat raspuns".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
TAROM pregateste deschiderea rutelor catre China si SUA