UDMR va vota bugetul pe anul 2010 in plenul Parlamentului, chiar daca este unul de austeritate, dar trebuie cautate ulterior solutii pentru protejarea categoriilor sociale defavorizate, a declarat luni liderul Uniunii, Marko Bela.
"Vom vota bugetul. Ne place, nu ne place, cred ca este un buget auster, dar trebuie sa fim constienti ca este nevoie in acest moment de austeritate, nu avem ce face, este nevoie de niste masuri destul de dureroase. Deci vom vota bugetul si dupa aceea sa vedem ce facem cu masurile de protectie sociala prin care va trebui sa-i protejam pe cei nevoiasi", a declarat liderul UDMR la inceputul sedintei coalitiei de guvernare, potrivit agentiei NewsIn.

In ceea ce priveste impartirea functiilor intre cele doua partide aflate la guvernare, Marko a spus ca UDMR il va propune pe Barna Tanczos, fost sef al Agentiei Domeniilor Statului, pentru functia de secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale, iar la Ministerul Economiei il va propune secretar de stat pe Borbely Karoly - fost ministru al Comunicatiilor in Guvernul Tariceanu. El a precizat ca Uniunea va ramane cu cinci prefecti si zece subprefecti.

Liderul Uniunii a mai spus ca trebuie discutata impartirea functiilor de conducere a structurilor deconcentrate. "Am discutat cu colegii mei din teritoriu si in primul rand din Ardeal in legatura cu functionarea coalitiei in teritoriu, fiindca in acest moment politica nu se fac in exclusivitate in Bucuresti. Prezenta la guvernare nu presupune in exclusivitate prezenta in structurile din Bucuresti, ci un efort solidar, inclusiv in teritoriu", a declarat liderul UDMR.

Marko a declarat ca membrii UDMR trebuie sa fie prezenti si in structurile deconcentrate, deoarece guvernarea trebuie asumata inclusiv in ceea ce priveste functionarea acestor institutii. El a precizat ca trebuie discutat mai ales despre colaborarea din Ardeal, unde se afla majoritatea electoratului Uniunii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri