Ministrul Vasile Blaga a declarat ca in sedinta de Guvern de miercuri va prezenta trei variante ale noilor normative privind standardele de cost, cu un punct de vedere "un pic diferit" fata de MFP, initiatorul proiectului care prevede disponibilizarea a 17.000 de salariati din administratia locala.
"In cursul anului trecut a avut loc o intalnire intre Ministerul Finantelor si structurile asociative, la Busteni, cu ministrul Pogea si atunci au propus impreuna normativul de personal pe unitatile administrativ-teritoriale si, conform normativelor si a ceea ce exista acum in aceste structuri sigur, au ajuns domniile lor la concluzia ca sunt in plus in structuri in jur de 17.000 de oameni. Repet, este un proiect de lege propus de Ministrul Finantelor Publice, e trimis si spre Ministrul nostru, noi il vom analiza cu toata atentia, deci nu este vorba de Ministrul Administratiei si Internelor", a declarat ministrul Administratiei si Internelor Vasile Blaga, la Parlament, comentand masura cuprinsa intr-un proiect de lege propus spre dezbatere pe siteul MAI.

"L-am pus pe site, uitati-va si la initiatori, este Ministrul Finantelor, noi suntem avizatori, nu se pune problema sub nicio forma de structurile Ministrului Administratiei si Internelor, ci de unitatile administrativ teritoriale", a subliniat Blaga, precizand ca miercuri, in sedinta de Guvern, ministrul pe care il conduce va prezenta o nota cu trei variante ale noilor normative.

"Avem un punct de vedere un pic diferit de cel al Ministrului de Finante, in sensul in care nu poti sa mergi doar pe numarul de populatie in aceste structuri, trebuie sa tii cont si de responsabilitatile pe care le au aceste structuri, pentru ca sunt capitale de judet care au 70.000 de locuitori, 90.000, daca vreti, Alexandria, sunt altele care au 300.000 de locuitori, dar au aceleasi responsabilitati vizavi de serviciile pe care trebuie sa le ofere", a explicat Blaga, citat de NewsIn.

"Nu se pune problema nici ca sunt de acord, nici ca nu sunt de acord, sa fiu bine inteles, sunt de acord ca obligatoriu trebuie realizate strandardele de cost pentru servicii publice si normative de personal in administratia publica", a subliniat ministrul, precizand ca, oricum, forma finala a legii va fi cea adoptata de Parlament.

"Discutam de normative de personal in administratia publica locala, cand vom ajunge la o forma definitiva a proiectului de lege, Parlamentul va aproba, nu Ministrul Administratiei si Internelor sau Ministrul Finantelor. Atunci vom spune un lucru foarte simplu: «Dragi primari si presedinti de consilii judetene, acest normativ si-l permite Romania conform legii aprobate de Parlament. Vreti mai mult? Pe banii vostri, nu pe transfer de la bugetul central spre bugetele locale»", a spus ministrul democrat-liberal.

Blaga a precizat ca va trebui sa existe o discutie si cu sindicatele inainte ca proiectul sa fie inaintat Parlamentului, aratand ca cifra de 17.000 de disponibilizati este relativa, in urma acestor discutii putandu-se ajunge la concluzia ca este nevoie de mai multe sau mai putine concedieri.

Citeste si 17.000 de angajati din administratia publica si-ar putea pierde jobul in 2010.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri