"Am primit aprobarea Primariei Capitalei pentru organizarea protestului. Va fi un mars fara mijloace de transport, iar transportatorii care vor veni din tara vor fi adusi de autobuze, care vor fi lasate in afara perimetrului unde se va desfasura protestul. Avem semnale din partea Guvernului si a Ministerului Transporturilor si Infrastructurii ca s-ar dori participarea la discutii, dar nu stim exact cand anume", a precizat Augustin Hagiu, citat de NewsIn.

Federatia Operatorilor Romani de Transport a anuntat in 13 ianuarie ca va organiza, incepand din 22 ianuarie, proteste in toata tara, pentru a cere eliminarea abuzurilor suportate de transportatori. Astfel, prima actiune de protest va avea loc in 22 ianuarie incepand cu orele 10.00 in Piata Victoriei, solicitarea reprezentantilor transportatorilor fiind aceea de a se intalni cu primul ministru, Emil Boc.

"In ultima perioada au fost facute nenumarate adrese avand ca teme plata sumelor datorate de Ministerul Transporturilor catre transportatorii de persoane, modificarea OG 43/1997, apartia noii legi a transporturilor si a controlului unic, perioada de valabilitate a licentelor de traseu pentru cursele regulate de persoane, introducerea abuziva de taxe de trecere de catre anumite autoritati locale si judetene, cuantumul mare al taxei de utilizare a drumurilor fata de calitatea acestora si termenul de utilizare, etc.", preciza FORT.

Reprezentantii FORT au spus ca toate interpelarile oficiale au fost tratate cu indiferenta, iar dezinteresul autoritatilor este cel putin "ciudat" avand in vedere promisiunile din 2009.

De asemenea, transportatorii ar vrea semnarea unui protocol, cu termene clare, care sa vizeze toate problemele cu care se confrunta aceasta categorie profesionala.

"In cazul in care Guvernul si Ministerul Transporturilor nu accepta rezolvarea amiabila a aspectelor ce definesc problemele transportatorilor vom recurge la metodele de protest din 2008, cu autovehiculele comerciale, in toata tara mergand pana la oprirea totala a activitatilor de transport marfa si persoane", au mai precizat reprezentantii
FORT.