Boc a spus ca la nivel guvernamental se lucreaza la legea achizitiilor publice.

"Un grup de lucru constituit la Ministerul Finantelor, impreuna cu Autoritatea Nationala de Reglementare a Achizitiilor Publice, lucreaza la perfectionarea legislatiei in domeniul achizitiilor publice, pentru eliminarea potentialelor surse de abuzuri. Ministrul Blaga ne-a explicat ca se vine la licitatii cu un pret sub cel din caietul de sarcini, din studii de fezabilitate, iar actuala legislatie nu este destul de flexibila pentru a putea alege cea mai buna solutie”, a declarat Emil Boc (foto) la sedinta Comitetului Director al Asociatiei Municipiilor din Romania, care a avut loc la Primaria Cluj-Napoca.

Premierul a facut un apel la primarii prezenti in sala sa incerce sa evite situatiile in care licitatiile se prelungesc.

De asemenea, premierul a afirmat ca parteneriatele public-private pot ajuta foarte mult cresterea economica, motiv pentru care legea concesiunilor va fi probabil schimbata in segea parteneriatului public-privat, in cadrul discutiilor din grupul interministrial care perfecteaza legea.

"Ma gandesc sa propun modificarea denumirii legii concesiunilor in legea parteneriatului public-privat pentru a da un semnal ca aceasta este un rezervor extraordinar de crestere economica a tarii./.../ Trebuie fructificat acest avantaj al parteneriatului dintre componenta publica si cea privata in realizarea unor obiective majore de investitii. De aceea, voi analiza chiar schimbarea denumirii legii, pentru ca acum cupola sub care se realizeaza acest parteneriat este legea concesiunilor. Exista aici retineri fata de aplicarea parteneriatului public-privat, spunand ca regimul concesiunilor nu este suficient reglementat. Vom adopta o lege curata, directa, a parteneriatului public-privat, iar daca raman domenii neacoperite, vom mai face una separata”, a afirmat Emil Boc.

Premierul a spus ca Executivul va aplica instrumentrul parteneriatului public-privat in domeniile infrastructura, energie sau sanatate pentru ca „este un instrument care a cladit UE din punct de vedere al infrastructurii". "Nu vad de ce nu ar putea cladi si infrastructura din Romania”, a spus Boc.