Eliminarea evaziunii fiscale este o prioritate, in conditiile in care guvernul nu intentioneaza sa majoreze taxele si impozitele, a declarat ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

"Vom constitui un grup de analiza, sub coordonarea mea si a domnului Blejnar (seful ANAF, n.r.) pentru coagularea informatiilor din domeniul evaziunii fiscale si utilizarea lor coordonata. Nu vrem sa majoram taxe si impozite", a precizat Vladescu, adaugand ca exista si unele limite in ce priveste reducerea cheltuielilor bugetare, in conditiile in care aparatul de stat trebuie sa functioneze, infomeaza NewsIn.

La randul sau, premierul Emil Boc a precizat ca imunitatea fiscala trebuie sa dispara.

"Conceptul de imunitate fiscala nici in teorie, nici in practica nu trebuie sa mai existe in Romania", a declarat Boc, prezent la prezentarea raportului de activitate al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) pentru 2009.

Premierul doreste introducerea unui indicator de performanta a activitatii in domeniu, care sa aiba in vedere procesele verbale incheiate, sumele stabilite si cele incasate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Sperante pentru micii investitori ametiti de impozite: anularea CASS