Cartel Alfa va picheta Guvernul pentru a cere cresterea salariului minim

Aproape 200 de sindicalisti ai Cartel Alfa vor picheta astazi Guvernul, intre orele 10:30 si 12:30, pentru a cere cresterea salariului minim pe economie la 705 lei si cresterea pensiilor in raport cu salariul mediu, a anuntat confederatia sindicala.
"Sindicatele din Bucuresti si judetul Ilfov afiliate CNS Cartel Alfa, vor picheta sediul Guvernul, in cadrul actiunilor de protest initiate de Confederatie, pentru a cere imbunatatirea proiectului de Lege a pensiilor si fata de intentia Executivului de a mari varsta de pensionare si pentru cresterea valorii punctului de pensie si schimbarea modului de indexare a pensiilor", se arata intr-un comunicat transmis de confederatie, citat de NewsIn.

Totodata reprezentantii Catel Alfa sunt nemultumiti de actuala forma a Legii unitare de salarizare si solicita cresterea salariului minim pe economie garantat in plata la cel putin 705 lei.

La randul lor, reprezentantii Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), care vor participa vineri la protestul organizat pentru respectarea contractelor colective de munca la nivel national si plata orelor suplimentare.

"SNFP solicita repozitionarea in grilele de salarizare, la nivel superior, a functionarilor publici si personalului contractual din administratia publica centrala si locala, tinand cont de sistemul incompatibilitatilor; expunerea la factorii de risc; importanta sociala a activitatii si de complexitatea muncii, precum si respectarea contractelor colective de munca legal incheiate", a precizat presedintele sindicatului, Sebastian Oprescu.

Sindicalistii mai cer modificarea proiectului legii pensiilor trimis in Parlament si "protectia functionarilor publici care, in indeplinirea atributiilor de serviciu, isi asuma riscuri in numele statului in combaterea fenomenelor infractionale sau contraventionale".

"Functionarii publici avertizeaza asupra pericolului iminent de abandon in efortul de combatere a evaziunii fiscale, a muncii la negru, impunerea disciplinei economico-financiare, protectiei mediului si a consumatorului, din cauza lipsei instrumentelor juridice si a intensificarii presiunilor venite din mediul economic si politic pentru a obstructiona aplicarea legii", a mai spus Oprescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Setari Cookie-uri