Medicii care vor un job in strainatate castiga intre 2.000 si 12.000 de euro, in functie de tara, specializare si vechime in munca, potrivit organizatorilor Targului International de Cariere Medicale, desfasurat in 21 si 22 martie, la Rin Grand Hotel in Bucuresti.

“Cele mai mici salarii oferite in cadrul Targului International de Cariere Medicale sunt cuprinse intre 2.000-3.000 de euro pe luna, pentru posturi in Germania care se adreseaza medicilor tineri si proaspetilor absolventi. Medicii seniori, cei mai cautati, pot obtine salarii ce ajung si la 10.000-12.000 de euro pe luna in Marea Britanie si tarile scandinave”, se arata in comunicat.

Pe langa oportunitatile de angajare medicii pot aplica si pentru training pentru aproape orice specialitate in spitalele din Germania sau joburi temporare in spitalele private din Anglia, unde un salariu pentru un medic cu cel putin doi ani de experienta poate ajunge si la 8.000 de lire pe luna (8.821 euro).

Joburi permanente pentru medicii seniori in Scandinavia includ cursuri de limba pentru membrii familiei, in timp ce in Marea Britanie specialitatile anestezie, medicina de urgenta, psihiatrie, medicina interna, oftalmologie, dermatologie, radiologie pentru rezidenti sunt printer cele mai cautate.

Pe langa pachetul salarial, medicii romani pot beneficia gratuit de oportunitati de cazare si cursuri de limba pentru familie, consultanta pe parcursul intregului proces de inscriere sau asistenta in procesul de relocare.

Editia din Cluj-Napoca a targului, ajuns la a VII-a editie in Romania, va avea loc intre 27-28 martie la Hotel City Plaza (Str. Sindicatelor 9-11, Cluj Napoca si la Iasi intre 10-11 aprilie la Hotel Traian (Piata Unirii nr 1, Iasi). Targul International de Cariere Medicale si Farmaceutice este organizat de doua ori pe an (martie/aprilie si septembrie/octombrie) in mai multe tari europene, printer care Romania, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Slovacia si Lituania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Romania, in top 5 cei mai mari angajatori din UE in industria auto