Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat ca somajul va inregistra o usoara crestere in urmatoarea perioada, urmand sa ajunga la un maximum in lunile mai si iunie.
"Preconizam o crestere economica intre 1 si 1,3%, pana la sfarsitul anului, cresterea este mica, e adevarat, nu se va vedea in buzunarul omului. Pentru o crestere economica substantiala, va trebui sa atragem investititorii de stat care au rol dublu - sa atraga forta de munca si, totodata, sa atraga investitiile private, nu numai din Romania, ci si din mediul extern", a declarat ministrul Mihai Seitan (foto), citat de NewsIn.

Referitor la rata somajului in tara, ministrul Seitan a precizat ca desi aceasta va continua sa creasca in urmatoarele luni, va scadea in cea de a doua jumatate a acestui an.

Luna trecuta, Mihai Seitan declara foarte sigur ca somajul nu a mai dat semne de crestere, insa in februarie rata somajului a urcat la 8,3%, fata de 8,1% cat era in ianuarie.

"Reducerea somajului nu va fi imediata, ci in timp. In urmatoarele luni, rata chiar va creste, pana in lunile mai si iunie. In partea a doua a anului, rata somajului va incepe sa scada, astfel incat, in decembrie, sa ajungem la o rata de 7,5%, apropiata de cea a anului trecut. Este drept, rata somajului nu va scadea la 4%, dar ne aflam intr-o situatie relativ buna, media pe tara fiind de 10,2%. Daca somajul la sfarsitul anului va fi mai redus ca in mijlocul anului, inseamna ca e bine si ca ne aflam pe drumul cel bun", a spus ministrul.

Ministrul Muncii a fost prezent la Vaslui, unde a avut o vizita de lucru la Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca si la Casa Judeteana de Pensii. Totodata, Seitan s-a intalnit cu sefii serviciilor deconcentrate din subordinea Ministerului Muncii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Setari Cookie-uri