White Image, una dintre cele mai mari companii de pe piața de email marketing din România, a fost preluată în proporție de 75% de Mediapost Hit Mail, cel mai mare grup de marketing direct și relațional din România și Bulgaria, controlat de La Poste – Poșta Franceză. Un sfert din companie va fi deținut de către fondatorii White Image, Grațiela Lupu și Andrei Georgescu, care rămân în continuare administratorii firmei.

Grupul La Poste, cu o cifră de afaceri de 35 de miliarde de euro în 2022, este cel mai mare operator de servicii poștale din Franța, fiind fondat în 1477 de către Ludovic al XI-lea al Franței pentru transportul mesajelor regale, și este prezent în 63 de țări.

Preluarea White Image de către Mediapost Hit Mail face parte din planul grupului francez de a își diversifica portofoliul de soluții de email marketing și CRM și coincide cu dorința White Image de a se extinde mai facil pe piețe externe.

“Îi urmărim de mult și admirăm ceea ce a reușit White Image să realizeze pe piața locală de marketing de la înființare și până în prezent și considerăm că există mult spațiu de dezvoltare pentru ei, atât în România, cât și în străinătate. White Image este cea de a treia achiziție a noastră (două companii în România și una în Bulgaria) și nu ne vom opri aici”, a declarat Marian Şeitan, directorul general al Mediapost Hit Mail și fondatorul, în urmă cu 26 de ani, al companiei Hit Mail.

“Mediapost Hit Mail deține soluții de call center/ contact center, de gestiune și prelucrare a bazelor de date, precum și date geografice, toate extrem de valoroase în zona de integrare de date, și care pot îmbunătăți relevanța campaniilor de email marketing. Suntem încrezători că prin acest parteneriat accesăm un nou potențial de dezvoltare”, declară Grațiela Lupu, co-fondator White Image.

White Image are un portofoliu de servicii de email și SMS marketing, construirea bazelor de date, servicii de marketing și creație, soluții CRM, tehnologii pentru gestionarea campaniilor de email marketing, integrare de date și integrări cu site-urile companiilor pentru generarea automată a conținutului din email-uri.

În procesul tranzacției, Mediapost Hit Mail a fost asistată de către avocații Bogdan Aldea și Anca Tomescu, de către echipa Deal Advisory Mazars și de către Luisiana Dobrinescu și Andrada Pleș de la Dobrinescu Dobrev Tax Advisory, în timp ce White Image a fost asistată de societatea de avocatură KPMG Legal – Toncescu și Asociații, echipa fiind coordonată de Vlad Peligrad (Partner) și Dragoș Iamandoiu (Senior Managing Associate).

Fondată în 2003, White Image este prima companie de email marketing din România.

Integratorul de servicii de marketing direct Mediapost Hit Mail SA, deținut în proporție de 100% de Poșta Franceză, este prezent în piața românească de 26 de ani și a avut în 2022 o cifră de afaceri de 57 milioane de euro și peste 500 de angajați, împreună cu cele 6 filiale ale sale din România și cu cele 2 din Bulgaria.

Sursa foto: Shutterstock / sylv1rob1

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri