Guvernul declara razboi muncii la negru

Guvernul a decis infiintarea unui grup de lucru interministerial pentru combaterea muncii la negru care va coordona, printre altele, elaborarea planurilor anuale de actiune pentru combaterea acestui fenomen.
Din comitetul interministerial vor face parte reprezentanti ai ministerelor Muncii, Finantelor și Internelor, ai Inspectiei Muncii, Secretariatului General al Guvernului (SGG), Institutului National de Cercetare Știintifica in Domeniul Muncii și Protectiei Sociale. Comitetul va fi coordonat de SGG, informeaza NewsIn.

Pe langa comitetul interministerial va functiona un grup tehnic, cu rol consultativ, care va furniza "suport tehnic și metodologic” comitetului interministerial. Din grupul tehnic vor face parte reprezentanti ai ministerelor Muncii și Finantelor, Casei de Pensii, Inspectiei Muncii, ANOFM, ANAF, IGPR, INS, dar și ai sindicatelor și patronatelor.

Grupul de lucru va elabora, printre altele, un plan anual de actiune pentru combaterea si prevenirea muncii la negru si va intocmi "rapoarte anuale de progres" in ceea ce priveste combaterea si prevenirea acestui fenomen.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri