Ministerul de Finante a reactionat la la declaratiile presedintelui PNL, Crin Antonescu, difuzate pe postul Realitatea TV, privind intentia Guvernului de a „desfiinta” cota unica de impozitare, precum si referitor la stirile despre existenta unui document oficial care prevede majorarea altor taxe, postate pe diverse bloguri.
„Singurul document oficial referitor la masurile pe care le va lua Guvernul in perioada urmatoare va fi scrisoarea de intentie pe care Ministerul Finantelor Publice o va remite Fondului Monetar International, dupa incheierea discutiilor tehnice cu reprezentantii misiunii de evaluare. Toate anunturile si declaratiile din acest moment sunt doar speculatii politice”, a anuntat Ministerul intr-un comunicat de presa.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, potrivit Realitatea TV, ca, potrivit unui document intern al Ministerului Finantelor, Guvernul pregateste desfiintarea cotei unice, astfel ca liberalii au adoptat o rezolutie in care denunta acest lucru.

Antonescu a anuntat ca PNL va initia o motiune de cenzura impotriva Cabinetului Boc pe tema falimentului economic al Romaniei.

El a dat citire rezolutiei adoptata de BPC al PNL, luni, si intitulata "Aparam clasa mijlocie de tentativa de asasinat economic a guvernului incompetent Boc-Udrea".

"Partidul National Liberal ia act cu stupoare si indignare de intentia guvernului Boc-Udrea privind desfiintarea cotei unice de impozitare, majorarea impozitului pe profit si dublarea valorii taxelor si impozitelor locale. Potrivit unui document de lucru al Ministerului Finantelor, actualul executiv are in vedere modificarea art. 57 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, majorand la 25 % impozitul lunar asupra veniturilor ce depasesc 4000 de lei, modificarea art. 17 din aceeasi lege pentru a aduce impozitul pe profit la 25% si modificarea art. 251, 258 si 263 prin care practic se dubleaza cuantumul taxelor si impozitelor locale, cu obligarea contribuabililor de a plati aceste sume in cursului anului 2010", se arata in rezolutia PNL.

De asemenea, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a afirmat ca actuala putere nu ia in calcul modificarea nivelului cotei unice de impozitare, pedelistul sugerand ca presedintele PNL Crin Antonescu nu are competenta necesara pentru astfel de chestiuni, potrivit NewsIn.

"La cat se pricepe domnul Antonescu la administratie si economie, el poate sa spuna orice", a declarat ironic Blaga cand a fost invitat sa comenteze acuzele liderului liberalilor ca Executivul vrea sa desfiinteze cota unica. Vasile Blaga a precizat ca Executivul nu a decis acest lucru si s-a declarat sceptic in privinta posibilitatii de a o face in viitor. "Nu s-a luat nicio astfel de decizie si eu cred ca acest Guvern nici nu va lua o decizie de marire a cotei", a conchis Blaga.

Sursa foto: www.guv.ro


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri