Bugetele Ministerului Justitiei, Ministerului Public, CSM si cel al Inaltei Curti de Casatie si Justitie au fost suplimentate in total cu aproximativ 205 milioane de lei pentru plata unei parti din drepturile salariale castigate in instanta in 2009, potrivit unei Hotarari adoptate de Guvern, scrie NewsIn.
Bugetul Ministerului Justitiei a fost suplimentat cu 143 de milioane de lei, bugetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu trei milioane de lei, cel al Ministerului Public - cu 57 de milioane de lei, iar cel al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) - cu 1,64 milioane de lei.

In Hotararea Guvernului se arata ca sumele vor fi utilizate numai pentru plata titlurilor executorii prevazute de OUG 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.

Potrivit HG 71/2009, plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi salariale, devenite executorii pana la 31 decembrie 2009, se face astfel: in anul 2010 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu, in 2011 - 33% si in anul 2012 - diferenta de 33% din valoarea titlului executoriu.

Actul normativ emis anul trecut mai prevede ca, in acest interval de timp, orice cerere de executare silita se suspenda de drept.

Potrivit unei OUG adoptate in martie 2010, si drepturile salariale restante castigate in instanta anul acesta vor fi platite esalonat, in 2011, 2012 si 2013. Masura este necesara, printre altele, pentru a respecta angajamentele privind deficitul bugetar asumate de Executiv, arata actul normativ.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri