Sindicatele au propus reprezentantilor FMI aplicarea unei taxe diferentiate de TVA pentru produsele de baza si cele de lux, care sa ajute persoanele defavorizate in perioada crizei, si masuri de reducere a evaziunii fiscale cu 4% pentru a creste incasarile la buget, informeaza NewsIn.

"In ceea ce priveste problema cresterii taxelor, i-am avertizat ca preferam o taxa diferentiata la TVA care nu aduce prejudicii de consum persoanelor defavorizate. Este anormal sa platesti acelasi TVA pentru paine si produsele de lux", a declarat presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, la finalul discutiilor cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI).

Liderul sindical a precizat ca a mai cerut Fondului ca "pentru cresterea nivelului de incasari la bugetul de stat, sa gaseasca solutii pentru reducerea cu 4% a evaziunii fiscale, fie in plan general, fie pe piata muncii".

Referitor la reducerea cheltuielilor de personal, Hossu a mai spus ca sindicatele cer depolitizarea administratiei publice, in conditiile in care exista si cate trei directori angajati pe acelasi post, dat fiind ca partidele isi pun oamenii pe un anumit post si platesc pe urma salarii compensatorii pentru fostii salariati care au castigat in instanta.

Liderul Cartel Alfa le-a mai atras atentia reprezentantilor FMI ca exista contradictii in ceea ce priveste aplicarea Legii pensiilor si ca "este inacceptabil sa transferam 2% catre pensiile private, in conditiile in care avem deficit la sistemul de pensii publice".

El a mai precizat ca exista si probleme si divergente din punct de vedere lingvistic cu Banca Mondiala in ce priveste criteriile de stabilire a functiilor in sistemul bugetar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si