Comisia Europeana a deschis procedura de infringement in cazul Romaniei pentru proiectul de dezvoltare a plajei de la Sulina.
CE a trimis Romaniei primul avertisment scris privind aplicarea proasta a directivei europene pentru protejarea mediului. Cazul vizeaza un proiect de dezvoltare a infrastructurii turistice pe malul Marii Negre, la Sulina, in sudul Deltei Dunarii, informeaza NewsIn.

Proiectul de dezvoltare a plajei din Sulina include zone de recreere, un centru medical si construirea de drumuri de acces.

Zona face parte din programul Natura 2000 si este aparata in baza directivelor europene privind pasarile si habitatele.

Comisia a descoperit o serie de deficiente in studiul privind impactul asupra mediului, legate de posibilele efecte negative asupra habitatelor si speciilor de pasari. Potrivit CE, in studiu nu exista concluzii definitive care sa poata inlatura orice indoieli stiintifice rezonabile in legatura cu impactul negativ al lucrarilor.

Ministerul roman al Turismului a alocat in acest an 179 de milioane de lei pentru programele de dezvoltare turistica. Potrivit ministrului Elena Udrea, plaja de la Sulina ar urma sa fie finalizata in ianuarie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ministrul Mediului vrea sa interzica exportul de lemn in afara UE