Licitația pentru modernizarea Gării de Nord are acum un câștigător - o companie din Baia Mare - iar lucrările pot demara.

A fost desemnată oferta câștigătoare la procedura de licitaţie publică pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare, consolidare și reabilitare a Gării de Nord. Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Oferta depusă de asocierea de firme românești SC GDO MOV IMPEX - SC OMEGA CERT SISTEM , în valoare de 419.854.213,32 (fără TVA), a fost desemnată câștigătoare, contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii. GDO MOV este o companie cu sediul în Baia Mare, specializată în lucrări de întreținere și reparare a căilor ferate. Ceilalți doi ofertanți pentru modernizarea Gării de Nord au fost Construcții Erbașu și asocierea CMA Construct Development – Velmanit Impex.

Lucrările ar trebui să se termine în 55 de luni, adică în primăvara anului 2028. Vor fi alocate 9 luni pentru proiectare și 46 de luni pentru execuție.

În prima etapă vor fi reabilitate spațiile din cele 3 corpuri ale clădirii. Pe lângă modernizare - inclusiv a celebrei tabele din Gara de Nord - se va crea o zonă verde centrală, unde va fi un spațiu de așteptare pentru călători.

Sursa foto: Arhivă foto CFR Infrastructura

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri