Guvernul elaboreaza un plan de prioritizare a investitiilor si de plata a datoriilor

Masurile anuntate de presedintele Traian Basescu conduc la mentinerea unui deficit bugetar sub 7% din PIB, iar Guvenul elaboreaza in prezent un plan de prioritizare a investitiilor publice si de achitare a datoriilor restante catre firme, potrivit unui comunicat remis de Executiv.
”Prim-ministrul Emil Boc si ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, lucreaza in prezent la finalizarea scrisorii de intentie la acordul stand-by incheiat cu FMI. Aceasta scrisoare contine ca si puncte centrale masurile anuntate, care conduc la mentinerea deficitului bugetar sub 7% din PIB, stopand practic cresterea deficitului bugetar la 9%, cum s-ar fi intamplat in lipsa acestor masuri. Seful Executivului, impreuna cu ministrii Cabinetului, elaboreaza la un plan de prioritizare a investitiilor publice, in vederea sustinerii activitatii economice, si de achitare a datoriilor restante catre firme”, se arata in comunicat.

Documentul precizeaza ca premierul va face o declaratie oficiala dupa finalizarea scrisorii de intentie, care are ca puncte de referinta masurile comunicate ieir de seful statului.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri