"Am dat drumul la tabel, pentru a strange semnaturi de la sindicalisti. Miercuri vom avea centralizatorul, dar cel mai sigur va fi o greva de solidaritate pe 31 mai. Conform legii, suntem obligati sa asiguram o treime din transport. Prin urmare, in 31 mai nu vom putea opri in totalitate transportul de la metrou, fiind nevoiti sa operam de la ora 16.00 normal", a declarat Florian Crisu, potrivit NewsIn.

De asemenea, Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) a anuntat ca, odata cu bugetarii si cu transportul feroviar, si activitatea in autogari va fi oprita, iar toate microbuzele ce efectueaza curse judetene si interjudetene nu vor opera pe trasee. FORT a precizat ca aceasta masura vine sa sprijine lupta impotriva "antimasurilor pregatite de guvern".

Liderii confederatiilor sindicale au anuntat joi, dupa negocierile purtate la Ministerul Finantelor, ca sunt decisi sa intre in greva generala pe 31 mai, zi in care trenurile vor fi oprite in statii, si ca vor declansa greve si in alte sectoare economice, inclusiv in mediul privat.

"Trenurile vor fi oprite in statii pe 31 mai, ziua in care este anuntata greva generala in sectorul bugetar, intrucat salariatii de la Caile Ferate nu mai pot accepta taierea salariilor cu 25% si disponibilizari, dupa ce au fost dati afara mii de salariati de la CFR", a declarat presedintele Confederatiei Meridian, Ion Popescu, la sfarsitul negocierilor purtate la Ministerul Finantelor cu premierul Emil Boc si ministrul Muncii Mihai Seitan.

Liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu, a anuntat ca reprezentantii sindicatelor vor face lobby in Parlament pentru a bloca adoptarea pachetului de masuri pe care Guvernul Boc urmeaza sa-si asume raspunderea.