Ministrul Muncii, Mihai Seitan, sustine ca nu le-a promis pensionarilor, cu care s-a intalnit marti, ca pensiile sub 1.000 lei nu vor fi reduse.
"Am avut o discutie astazi cu pensionarii din Galati care au pichetat Ministerul Muncii. Dansii au avut o serie de solicitari, printre care si aceea ca pensia sub 1000 de lei sa nu fie redusa cu 15 la suta (...) Am analizat cu dansii situatia economica si a pensiilor in mod special in Romania, pe categorii de pensii de toate tipurile, am explicat care este situatia economica a Romaniei si ca masura aceasta este imposibil de evitat in situatia aceasta, altfel crestem taxele. Am stabilit ca masura pe care am primit-o de la dansii, cea cu 1.000 de lei, dorinta aceasta, ca si alte solicitari pe care le fac nu numai dansii - ci si alti pensionari, ci si sindicatele, ci si patronatele si alte institutii, pana cand vom lua maine sau probabil decizia definitiva asupra scrisorii de intentie si a masurilor pe care le aplicam si le calculam - sa le luam in discutie. N-a fost vorba nici o secunda de o promisiune, ca sustin ideea ce pensiile sub 1000 de lei sa nu fie scazute cu 15 la suta. Deci este o promisiune care n-a fost facuta de mine", a precizat Seitan, adaugand ca la discutiile cu pensionarii au mai participat si trei secretari de stat din Ministerul Muncii

El a reiterat ca toate pensiile vor fi taiate si a insistat ca bugetarii vor pierde si ei 25% din salariu.

"Propunerea facuta in scrisoarea de intentie este sa facem o reducere a salariilor bugetarilor cu 25 la suta - nu a fondului de salarii, ci a salariilor bugetarilor - si o reducere a tuturor pensiilor in plata cu 15 la suta, indiferent de sursa de finantare a acestora. Vom sti si vom aplica toate solutiile acestea dupa ce vom analiza intr-un mod final in Guvern", a mai aratat ministrul Muncii, potrivit NewsIn.

Cat priveste posibilitatea ca Romania sa intre in colaps daca nu mai beneficiaza de transele FMI, Seitan a spus ca se poate ajunge in aceasta situatie, dar nu poate preciza cand.

"N-am avut o discutie de genul acesta care sa conduca la colaps, ci s-a pus problema ca masurile acestea, care trebuie sa inchida anul acesta intr-un deficit de 6,8 la suta, cu sprijinul financiar al FMI, BM si UE, sa ne permita sa asezam economia si sa finantam acel deficit, in asa fel incat la inceputul anului sa avem posibilitate sa revizuim o situatie creata deja cu aceste grele taieri pe care le facem acum. Nu s-a pus problema asupra colapsului. Colaps poate sa vina, nu stiu cand insa. Intr-un timp nu foarte lung insa", a aratat Mihai Seitan.

In replica, pensionarii cu care Seitan a vorbit spun ca ministrul minte. "Dl. Seitan e un mincinos", a declarat la Realitatea TV unul din cei care au discutat cu demnitarul in cursul acestei zile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri