Presedintele PSD Victor Ponta a declarat ca social-democratii ar putea sa-i solicite presedintelui Basescu sa convoace un referendum pe tema masurilor anticriza, iar oamenii sa decida daca sunt de acord cu masurile Guvernului, sau cu cele propuse de partidele opozitiei, scrie 9AM.
"O sa discutam luni in cadrul BPN sa facem tot ceea ce tine de PSD pentru a solicita presedintelui realizarea unui referendum national pe tema masurilor care trebuie adoptate pentru socoaterea Romaniei din criza, un referendum in care oamenii sa fie intrebati si sa decida prin vot, daca aceste masuri ale domnului Basescu sunt corecte, sau daca masurile propuse fie de PSD, fie de PNL, fie de alti oameni, si anume taierea cheltuielilor cu bunurile si serviciile, impozitarea diferentiata, daca acelea sunt masurile de scoatere din criza", a declarat liderul PSD, intr-o conferinta de presa la Vaslui.

PSD si PNL si-au prezentat propriile programe anticriza dupa anuntarea masurilor de austeritate de catre Guvern.

Principala propunere a PSD vizeaza eliminarea cotei unice si introducerea a trei cote de impozitare de pe venit, de 15%, 25% si 35%. Social-democratii mai vor reducerea CAS cu 3% si o cota unitara pentru profit si dividende de 15%. PSD mai sustine reducerea cu 3,75 miliarde de euro a cheltuielilor de la buget, reducerea evaziunii fiscale cu 5% si licitatii electronice generalizate pentru toate achizitiile.

PNL propune masuri pentru incurajarea mediului investitional, reducerea cheltuielilor cu 3% pana la 3,5% din PIB, cresterea veniturilor bugetare si accelerarea absorbtiei fondurilor europene. Pachetul de masuri liberale are in vedere in primul rand, mentinerea actualului sistem de impozitare, dar si o seama de facilitati pentru noile afaceri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri