Toată garnitura de conducere a Partidului Național Liberal este reunită la Sinaia în ședința Biroului Politic Național, unde s-a decis ca la cele 4 rânduri de alegeri din 2024, PNL să meargă pe liste separate. Nu s-a afirmat însă nimic clar privind candidatura la președinție a șefului partidului, Nicolae Ionel Ciucă.

UPDATE: Liderii PNL au anunțat oficial că vor candida pe liste separate în 2024. Nicolae Ionel Ciucă nu a vrut să spună explicit dacă va candida sau nu la prezidențiale, ci a afirmat că își ”asumă tot” și că e normal ca un președinte de partid să ia această decizie. Nu poţi să îi îndemni să facem ceva dacă nu-ţi asumi responsabilitatea la tot ceea ce înseamnă alegeri din 2024”, a declarat el.

”Vom continua să guvernăm, să cooperăm cu PSD. Guvernarea este principala noastră preocupare în acest moment”, a mai indicat fostul premier.

Cu unanimitate de voturi, decizia a fost adoptată ca PNL, folosind mottoul istoric al partidului, 'Prin noi înşine', aşa cum de-a lungul timpului am reuşit ca prin acest motto, care nu este doar al PNL, este al nostru, al românilor, am reuşit să depăşim momente grele din istoria noastră, tot la fel, cu optimism şi cu mobilizare, cu ambiţie, cu unitate, PNL va aborda anul electoral 2024", a mai spus Ciucă.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Nicolae Ciucă și-ar fi început discursul de la Sinaia spunând că liberalii au reușit în trecut prin deviza „Prin noi înșine”, și că așa ar trebui să facă și în 2024. Ciucă i-ar fi răspuns lui Florin Roman, care a ridicat la fileu o potențială candidatură a fostului militar la prezidențiale. Reacția lui Ciucă a fost directă: „De ce credeți ca sunt aici?”

Fostul premier a dat de înțeles că-și va asuma să fie prezidențiabilul PNL-ului, în contextul în care există un blocaj între PNL și PSD cu privire la candidatul unic la prezidențiale, dacă acesta va exista. Privind sondajele, PNL-iștii par a fi ajuns la concluzia că electoratul nu-și dorește să vadă la urne o uniune între PNL și PSD, dar o candidatură comună s-ar putea petrece oricum, chiar dacă nu la prezidențiale.

Ciucă a mai spus în discursul inaugural de la ședință că, ”din punct de vedere politic, au fost suficient de răbdători”, potrivit News.ro, sursă citată de G4 Media. Preşedintele PNL le-a cerut colegilor ”să aibă în continuare capacitatea de răbdare la guvernare şi atitudinea faţă de campania electorală şi competiţia pentru 2024” şi a precizat că nu vor accepta altceva decât tot responsabilitate şi onestitate de la orice partener.

”Prin noi înşine am reuşit de-a lungul istoriei. Prin noi înşine vom reuşi să abordăm alegerile din 2024 şi să le câştigăm. Să dăm Preşedintele României. Pentru că nu există altă soluţie pentru dezvoltarea României. Suntem aici să stabilim strategia şi direcţia. Avem nevoie ca pe baza acestor valori să ne asumăm obiectivele. Pentru îndeplinirea lor avem clar nevoie de o strategie şi un plan. Trebuie să dezvoltăm propriile obiective, propriile linii în conformitate cu ce am asumat ca partid”, a spus preşedintele PNL în deschiderea şedinţei Biroului Politic.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri