Presedintele Traian Basescu a amanat pana in septembrie remanierea Guvernului, cerand parlamentarilor PDL sa mearga si de aceasta data pe mana sa. "E ultimul lucru pe care vi-l cer", i-a linistit presedintele pe PDL-isti care, la intalnirea de duminica seara, de la Snagov, au cerut schimbari în guvern. Conform unor surse participante la discutii, Basescu le-a explicat senatorilor si deputatilor pedelisti ca orice schimbari in guvern in acest moment ar incetini aplicarea pachetului de masuri de reducere a cheltuielilor bugetare, potrivit Gandul.

Ziarul Financiar scrie despre sumele pe care le au de platit anual, la banca, cei 4,5 milioane de romani care au imprumuturi. Acestia platesc cinci miliarde de euro, un sfert din totalul veniturilor salariale, adica tot atat cat cheltuiesc pe tigari, bere si sucuri - cele mai mari piete din industria bunurilor de larg consum - la un loc.

Conform unei analize Daily Business, care citeaza oamenii de afaceri, vara acestui an va aduce una dintre cele mai puternice contractii economice din ultimii 20 de ani.

Business Magazin arata cine mai are curaj si resurse sa investeasca in magazine intre un an cu insolvente si reorganizari si altul cu vanzari in scadere.

Adevarul analizeaza economia Romaniei in ultimii douazeci de ani si ajunge la concluzia ca avem o tara care a trait tot timpul pe datorie, indiferent daca avea crestere economica sau nu.

O mai mare siguranta in aprovizionarea cu gaze naturale, zeci de milioane de euro anual din tranzit, dar si o mai mare influenta in zona sunt doar cateva dintre avantajele pe care le va aduce Romaniei includerea ei in South Stream, spun analistii contactati de Evenimentul Zilei.