Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) solicita ca serviciile medicale pentru personalul din sectorul transporturilor rutiere sa fie gratuite, in baza contributiilor la asigurari sociale de sanatate platite de firmele din sector, informeaza Mediafax.

Serviciile medicale pentru personalul din domeniul transporturilot sunt asigurate de Casa Asigurarilor de Sanatate a Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (CAS-MTI), prin unitatile acesteia, precum si de catre alte institutii medicale.

"Consideram ca principiile de reformare a sistemului national de asigurari sociale din care CAS-MTI este parte integranta, ca si prevederile legislatiei specifice transporturilor rutiere referitoare la examinarea medicala obligatorie pentru personalul cu atributii in siguranta circulatiei, reprezinta un prim pas in directia realizarii unei reforme reale in domeniul sanatatii publice din Romania", se arata intr-un comunicat al UNTRR.

UNTRR este o organizatie profesionala si patronala, fondata in 1990, care a inregistrat de la infiintare pana in prezent 13.000 de membri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Legea RCA ar putea conduce la falimentul industriei de transport