Finantarea a fost aprobata la finele lunii iulie, se arata intr-un comunicat al Ministerului Dezvoltarii.

Al treilea apel de propuneri de proiecte, de tip soft (pentru domenii precum cercetare, educatie sau cultura), a fost lansat la 8 octombrie 2009, de catre Agentia Nationala de Dezvoltare din Ungaria, in calitate de Autoritate de Management, impreuna cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului din Romania, in calitate de Autoritate Nationala.

Cele 280 de proiecte depuse au fost supuse unei proceduri de evaluare intr-o singura etapa, 80 fiind aprobate pentru finantare, in cadrul reuniunii din 27-28 iulie 2010, care a avut loc la Szeged, in Ungaria.

Citeste si:

In aceasta etapa aplicantii au avut posibilitatea de a depune proiecte cu o valoare maxima de 1,5 milioane de euro.

"Aria eligibila pentru finantare cuprinde judetele aflate la granita romano-maghiara (Satu Mare, Bihor, Arad si Timis pe partea romana, respectiv Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés si Csongrád pe partea maghiara). Pe langa administratiile locale si judetene, organizatiile non-profit, asociatiile microregionale sau agentiile de dezvoltare regionala, pot obtine finantare, printre altele, si agentiile pentru protectia mediului sau cele de gestionare a apelor/deseurilor, parcurile nationale, institutiile de invatamant, organizatiile de sprijinire a turismului si a afacerilor, precum si agentiile pentru ocuparea fortei de munca", se mentioneaza in comunicat.

Urmatoarele solicitari de propuneri de proiecte din cadrul programului se preconizeaza a fi lansate in toamna acestui an, atat pentru proiectele de tip soft, cat si pentru cele de infrastructura sau de investitii la scara redusa.