In cursul zilei de ieri a avut loc semnarea acordului de imprumut intre Banca Mondiala si Guvernul Romaniei, reprezentat prin Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. Guvernul Romaniei a contractat astfel un imprumut in valoare de 60 milioane de USD necesar implementarii Proiectului "Economia bazata pe Cunoastere".

"Suntem intr-un punct hotarator al drumului pe care ne-am angajat. Pe de o parte am finalizat cu bine faza de obtinere a finantarii pentru un astfel de proiect, pe de alta parte ne asteapta cinci ani in care trebuie sa utilizam fondurile pentru implementarea cu succes a proiectului. Daca proiectul va avea succesul preconizat, modelul sau va fi preluat si implementat de catre Banca Mondiala si in alte zone ale lumii.", a declarat Zsolt Nagy, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, cu ocazia semnarii acordului de catre Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu si Saadat Owaise, Seful Biroului Bancii Mondiale din Romania.

Procesul de negociere s-a desfasurat in perioada 24 septembrie - 2 octombrie in Statele Unite ale Americii si a survenit in urma implementarii cu succes a Proiectului-pilot, aprobat prin Legea 367/2004 privind alocarea unui avans pentru pregatirea proiectului, in valoare de 2,5 milioane USD, suma necesara dezvoltarii unor Retele-pilot Electronice ale Comunitatilor Locale in localitati dezavantajate din punct de vedere al accesului la cunoastere, acoperind toate tipologiile reprezentative din mediul rural/mic urban (sub 30.000 de locuitori) rezultate in urma studiilor sociologice realizate in cadrul proiectului-pilot.

Procesul de dezvoltare al primelor 9 retele integrate in aceste localitati se va finaliza pana la mijlocul lunii decembrie, conform contractelor aflate deja in derulare.

Obiectivul principal al proiectului consta in asigurarea accesului cetatenilor la informatie in format digital, stimularea competitivitatii mediului de afaceri si reducerea discrepantelor de educatie IT&C la nivelul intregii populatii prin intermediul a cel putin 200 de Retele Electronice ale Comunitatilor Locale (RECL).

Proiectul are implicatii deosebite privind dezvoltarea mediului rural/mic urban raspunzand cerintelor strategiei nationale in domeniul informatizarii si comunicatiilor precum si recomandarilor Uniunii Europene privind implementarea obiectivelor societatii informationale in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri