ANAF va infiinta, pana la finele anului, o structura specializata pentru impozitarea persoanelor fizice cu venituri foarte mari, incercand sa evite riscurile de neconformare, in conditiile in care cei mai bogati romani datoreaza o cincime din impozitul pe venit la nivel national stabilit anual.

"In cadrul ANAF va fi infiintata o structura specializata in impozitarea persoanelor fizice cu venituri foarte mari, avand in vedere necesitatea gestionarii riscurilor care tin de neconformarea persoanelor fizice cu venituri foarte mari, dar si asigurarea unor servicii de asistenta si a unui dialog bazat pe transparenta in relatia cu acesti contribuabili", se arata in raportul semestrial al ANAF, la capitolul "Angajamente pentru semestrul doi 2010", anunta Mediafax.

Raportul mentioneaza ca in SUA de la primii 1% dintre contribuabilii persoane fizice cu cele mai mari venituri se colecteaza anual aproximativ 40% din totalul impozitului pe venit la nivel federal.

In Romania, primii 1% dintre persoanele fizice platitoare de impozit pe venit datorau aproximativ 20% din totalul impozitului pe venit stabilit la nivel national, se arata in raport.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Rezidenta fiscala: ce trebuie sa stii daca pleci din Romania