Discutiile dintre autoritatile romane si oficialii Fondului Monetar International (FMI) privind incheierea unui nou acord vor incepe in luna octombrie, cand delegatia Fondului se va afla la Bucuresti, urmand sa fie stabilita si forma acestui acord, a declarat premierul Boc.

"Obiectivul Guvernului, in primul rand, este de a respecta acordul pe care il avem si de a-l duce la bun sfarsit in conditiile stabilite. Despre un nou acord vom discuta incepand cu luna octombrie, cand delegatia FMI va fi prezenta in Romania, si vom vedea la ce concluzie si la ce forma de acord vom ajunge", a spus Boc, potrivit Mediafax.

Premierul se afla la New York, unde participa la Adunarea Generala a ONU.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, in Parlament, ca in 2011 Romania va semna un nou acord cu FMI, precizand ca, desi statul roman vrea, nimeni nu il imprumuta acum pe termen lung, din cauza deficitelor structurale.

Seful diviziei Comisiei Europene pentru Cehia, Romania, Polonia si Slovacia, Laurent Moulin, a declarat, miercuri, ca daca Romania va semna un nou acord cu FMI atunci acesta va fi unul comun cu Uniunea Europeana.

Romania are un acord in derulare cu FMI, UE si Banca Mondiala in valoare de 20 de miliarde de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Republica Moldova ar putea lua o pauza in colaborarea cu FMI