Oficialul Comisiei Europene, director la Unitatea pentru Finlanda, Bulgaria si Romania din cadrul Directoratului General pentru Economie si Finante, a participat la o conferinta privind analiza functionala a administratiei publice, organizata la Palatul Victoria, unde a vorbit despre problemele identificate in cazul serviciilor publice.

"Criza economica a epuizat orice sansa de indulgenta fiscala. In plus, Romania a avut si continua sa aiba o situatie fiscala foarte dificila. Comptetitivitatea in ce priveste costurile a scazut si Romania nu poate concura cu economiile emergente in ceea ce priveste avantajul costurilor. Aceasta inseamna ca Romania trebuie sa isi bazeze cresterea viitoare pe alti factori", a spus oficialul CE.

El a aratat ca autoritatile de la Bucuresti trebuie sa gaseasca mai multe resurse pentru a se asigura ca mai multe persoane sunt active pe piata muncii, concomitent cu protejarea persoanelor sarace si defavorizate, si a insistat asupra faptului ca schimbarea in cadrul administratiei publice este indispensabila pentru realizarea acestor reforme.