Comenzile noi din industrie, pe total piata interna si externa, au scazut in august, in termeni nominali, cu 6,9% fata de luna precedenta, dar au crescut cu 35,1% comparativ cu aceeasi luna din 2009, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

In august, comparativ cu iulie, s-a inregistrat scadere pe toate grupele industriale. Astfel, comenzile noi din industria bunurilor de uz curent au scazut cu 10,3%, in industria bunurilor de folosinta indelungata s-au redus cu 8,1%, in industria bunurilor intermediare cu 7%, iar in industria bunurilor de capital cu 5,9%, informeaza Mediafax.

Raportate la august 2009, comenzile noi din industrie au urcat pe ansamblu cu 35,1%, datorita cresterilor consemnate de toate sectoarele, respectiv de industria bunurilor intermediare (+49,4%), industria bunurilor de capital (+33,4%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+18,7%) si industria bunurilor de uz curent (+10,8%).

In primele opt luni, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul precedent, comenzile noi din industrie au crescut cu 25,4%, toate cele patru grupe industriale inregistrand majorari. Astfel, comenzile noi din industria bunurilor intermediare au urcat cu 32,7%, cele din industria bunurilor de capital cu 27,7%, din industria bunurilor de folosinta indelungata cu 18,7%, iar comenzile din industria bunurilor de uz curent au avansat cu 1,1%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Numarul locurilor de munca vacante a scazut in T1 din 2019