Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, sustine ca ministerul pe care-l conduce nu va intra, in proportie de 90 la suta, cu datorii in anul 2011 fata de fermieri, in pofida dificultatilor existente in momentul de fata la buget, transmite Mediafax.

Intr-o conferinta de presa sustinuta, sambata, la Prefectura Vaslui, cu ocazia expozitiei "Expo Zoo Agroind 2010", ministrul Valeriu Tabara a declarat ca platile complementare directe catre fermieri de la bugetul Ministerului Agriculturii pe anul 2010 se vor face in proportie de 90 la suta.

"E un moment dificil dar, cu toate acestea, vreau sa spun ca ni s-au asigurat cea mai mare parte din fonduri si poate vestea cea mai imbucuratoare este ca Ministerul Agriculturii, probabil, in proportie de peste 90 la suta, nu va intra cu datorii in anul 2011. Aproape doua treimi din bugetul pe 2010 a fost un buget amanetat pentru datoriile din anul 2009. Am sperat ca, lichidand aceste datorii in 2010, proiectele de buget in 2011 si, mai ales, in 2012 si 2013, ultimii trei ani ai ciclului de 7 ani pe care ii avem cu Uniunea Europeana, sa fie mai echilibrati din punct de vedere al finantarii agriculturii din Romania", a declarat, sambata, Valeriu Tabara.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a fost prezent, sambata, la Vaslui, la cea de-a XII-a editie a targului expozitional "Expo Zoo Agroind 2010", manifestare la care au fost prezenti peste 150 de expozanti din intrega tara, in special din zona Moldovei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si