Gandul publica detalii despre cum arata legea salarizarii – varianta discutata in sedinta coalitiei. Astfel, in 2011 bugetarii isi vor recupera 15% din cei 25% pierduti in cursul acestei veri. Mai mult, cei care au venituri sub 1.000 de lei vor beneficia de o "atentie speciala" din partea Guvernului pentru a trece peste aceasta perioada dificila.

SIF Moldova a devenit unul dintre principalii actionari ai Bursei, alaturi de Erste si Templeton, scrie Ziarul Financiar. SIF Moldova (SIF2) a ajuns sa detina un pachet de circa 4,5% din capitalul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) in urma unor achizitii facute in octombrie si nu exclude cresterea participatiei in perioada urmatoare. Fondurile straine de investitii administrate de Erste si Franklin Templeton au cumparat si ele in ultimele luni pachete semnificative de actiuni BVB.

Politologul american George Friedman, fondatorul Stratfor, a declarat intr-un interviu acordat HotNews ca UE si NATO nu asigura Romaniei securitatea la care se gandea cand a vrut sa adere, de aceea Romania trebuie sa isi intareasca suveranitatea si sa aiba propria politica, bazata pe urmarirea intereselor nationale.

Citeste si:

Dupa ce in ultima vreme a plouat cu stenograme, vanzatorii de solutii de criptare a apelurilor telefonice jubileaza, scrie DailyBusiness.ro. Scandalul interceptarilor telefonice, urmat de publicarea mai multor stenograme "la nivel inalt", ridica din ce in ce mai multe semne de intrebare in ceea ce priveste securitatea convorbirilor private. Mai multe companii din Romania profita de acest lucru si ies pe piata cu solutii de criptare a convorbirilor.

Romania libera publica un reportaj despre cum fac evaziune fiscala casele de schimb valutar. Din zece puncte “exchange house” din Bucuresti, vizitate de reporterul ziarului, una singura i-a oferit bon fiscal.

Se deschide prima benzinarie automata din Romania. Alimentezi si platesti tot la pompa, titreaza Money.ro. Compania Bioromoil Automatic Stations vrea sa aiba 40 de statii pana la sfarsitul anului viitor toate amplasate in apropierea marilor centre comerciale.