Care sunt cele mai interesante subiecte abordate astazi de presa de business?

"Guvernul estimeaza venituri in scadere din impozite, dar mizeaza pe cresterea incasarilor din TVA si accize", scrie Ziarul Financiar, intr-un articol despre asteptarile Executivului cu privire la veniturile incasate anul acesta.

Money.ro scrie ca Danone, Lafarge, Arcelor Mittal isi rostogolesc datoriile. "Gigantul industriei alimentare, unul dintre cei mai mari producatori de ciment si compania siderurgica numarul unu a lumii au anuntat emisiuni de obligatiuni pentru refinantarea datoriilor".

Jurnalistii de la Capital.ro au aflat "De ce dispar punctele de loialitate de pe facturile operatorilor de telefonie mobila". Motivul? "Acestea au termene de valabilitate".

"Daca nu obtinem listarea Romgaz la Sibex, atunci ma retrag", a declarat Teodor Ancuta, presedintele Consiliului de Administratie al Sibex, intr-un interviu acordat ziarului Bursa.

Financiarul scrie despre previziunile analistilor bancari cu privire la cursul de schimb de anul viitor. "Analistii financiari se asteapta ca la finalul lui 2011 BNR sa decida o reducere a dobanzii de politica monetara, pana la 6%".

"Media la final de an: TV-ul, regele care si-a sapat singur groapa, printul care respira prin marketing, radioul aproape invizibil" - o analiza publicata de DailyBusiness.

Din Gandul aflam de ce tine Guvernul la noul Cod al Muncii. "Ne intoarcem la saptamana de lucru de 6 zile?", se intreaba jurnalistii cotidianului.

"De ce se opune Franklin Templeton infiintarii Electra si Hidroenergetica" scrie Evenimentul Zilei, intr-un material despre piedicile puse in calea crearii celor doi campioni energetici nationali.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Onețiu: Fiecare lună de pandemie activă înseamnă 9 luni de recuperare economică
Setari Cookie-uri