Cresterea incasarilor din contributiile sociale incluse in proiectul bugetului pentru anului viitor este nefundamentata si apare ca nerealista, in conditiile in care cadrul macroeconomic nu s-a modificat, iar performanta din acest an a fost mai slaba decat in 2009, potrivit Consiliului Fiscal.
"Desi cadrul macroeconomic nu s-a modificat, iar performanta incasarilor din contributii sociale in anul 2010 a fost mai slaba decat cea programata, veniturile aferente acestui capitol din bugetul consolidat pentru anul 2011 sunt mai mari cu 428 milioane lei fata de proiectia inclusa in Strategia fiscal-bugetara aprobata de Guvern", anunta Consiliul Fiscal.

Potrivit analistilor, revizuirea este cauzata de o crestere cu 17% fata de nivelul estimat pentru 2010 a incasarilor din contributii de asigurari sociale de sanatate datorate de asigurati, care nu poate fi explicata decat in ipoteza unor masuri legislative generatoare de venituri suplimentare.

"Pe baza setului de informatii disponibil la data redactarii acestei opinii, dinamica acestui capitol de venituri apare ca nerealista. Consiliul fiscal recomanda Guvernului sa clarifice fundamentarea evolutiei acestui capitol de venituri. In plus, Consiliul fiscal isi reitereaza rezervele cu privire la ipotezele privind dinamica salariului mediu brut si a numarului de salariati, considerand ca acestea implica riscuri de nerealizare a veniturilor bugetare programate", potrivit CF.

In acest context, Consiliul Fiscal reitereaza lipsa transparentei in fundamentarea proiectiilor de venituri si a programului de cheltuieli si recomanda detalierea pentru fiecare componenta de venituri a bazelor macroeconomice relevante, a elasticitatilor luate in calcul si a impactului masurilor legislative care le afecteaza.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri F