Salariul minim brut pe tara, plafonat la valoarea de 330 de lei noi

Noul an incepe cu vesti proaste! Desi sindicalistii negociaza cu patronatele impunerea unui salariu minim in valoare de circa 430 de lei, guvernantii au aprobat ieri, prin hotarare de guvern, noul plafon al acestui indicator pentru anul 2006.

Suma este cu doar 200.000 de lei mai mare decat in 2005, adica 330 de lei noi. Potrivit reprezentantilor executivului, "cresterea salariului de baza minim brut pe tara va duce la o majorare a castigului salarial pentru aproximativ 630.000 de angajati, potrivit datelor statistice privind repartizarea salariatilor pe grupe de salarii, in functie de salariile de baza brute realizate". Majorare insignifianta am spune, in conditiile in care de la 1 ianuarie 2006 tarifele la utilitati vor exploda si vor determina implicit si cresterea preturilor la produsele alimentare.

Reprezentantii sindicali nu sunt surprinsi insa de aceasta valoare, pentru ca inca o data, desi au protestat, nu au fost luati in seama. "Bugetul pe 2006 a fost fundamentat pe aceasta valoare, deci inca o data actualii guvernanti ne-au pus in fata faptului implinit", ne-a declarat liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu. Potrivit acestuia, dupa negocierile care se poarta cu patronatele, se va incerca impunerea unui punct de vedere comun, astfel incat o prima rectificare bugetara sa fie luat in calcul un nivel al salariului minim mai mare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri