“Noul Cod al Muncii: 45 la 10 pentru patroni”, titreaza Adevarul. Dintre cele 79 de articole care vor fi modificate in Codul Muncii, 10 sunt in favoarea salariatului, 45 il avantajeaza pe angajator, iar 24 sunt neutre. Liderii sindicali resping noul proiect al Codului Muncii. Ei spun ca nu vor mai participa la nicio negociere, deoarece Guvernul s-a folosit de ei pentru a da aparenta unor consultari democratice.

PD-L i-a scos pe Enache Jiru si Serban Pop din Consiliul de Administratie al CEC Bank, scrie Ziarul Financiar. Intr-o maniera discreta, principalul partid aflat la putere a facut schimbari in componenta Consiliului de Administratie al bancii.

Pe „piata“ executarilor silite au cautare utilajele si echipamentele industriale, aflam din Financiarul. Companiile prefera retehnologizarea pe bani putini, la „mana a doua“. Cei mai buni cumparatori sunt antreprenorii care au lichiditati, dar nu-si permit utilaje noi.

Citeste si:

Imobiliarii spun «hop», chiar daca n-a trecut criza, scrie Capital.ro. Tranzactiile importante incheiate in ultima perioada au descreÈ›it frunÈ›ile investitorilor din piaÈ›a imobiliara. Principalul energizant a fost, desigur, vanzarea complexului de birouri Floreasca Business Park pentru 100 milioane de euro, singura de asemenea anvergura de la inceputul crizei si pana acum.

Magazinul Fiscului, un succes. Barbatii cumpara alcool, femeile cauta chiloti si pantofi, titreaza Gandul. Magazinul Fiscului din strada Mariuca nr. 14 s-a dovedit neincapator pentru sutele de bucuresteni atrasi de preturile mici. In medie, s-a vandut marfa de aproximativ 1.000 de lei pe ora

Dupa evitarea falimentului Greciei si Irlandei, mintile luminate ale UE cauta solutii pentru a mentine moneda unica puternica. Insa nu le gasesc, scrie Evenimentul Zilei, intr-un articol intitulat “Zona euro, un club in care tot mai putini se simt bine”.