Boc ii cere lui Udrea solutii pentru problemele legate de atragerea fondurilor UE

Premierul Emil Boc a cerut reprezentantilor Ministerului Dezvoltarii, sa-i prezinte in termen de o saptamana, problemele cu care se confrunta beneficiarii proiectelor cu finantare europeana, precum si solutiile propuse pentru sprijinirea acestora, a declarat ministrul de resort, Elena Udrea.

"A ramas ca in termen de o saptamana sa-i prezentam problemele pe care noi le-am identificat si solutiile pe care le gandim, pentru a sprijini beneficiarii, autoritatile publice locale, pentru o rapida implementare a proiectelor", a declarat Udrea, citata de Mediafax.

Ea a precizat ca sunt situatii in care procedurile de achizitie dureaza chiar si un an si jumatate de la semnarea contractelor.

Udrea a mai spus ca premierul a solicitat informatii privind atragerea fondurilor europene, situatia platilor, precum si alte obiective ale ministerului in acest an.

Ministrul a adaugat ca cel mai important proiect al ministerului este Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii, in cadrul caruia Ministerul Dezvoltarii va gestiona o schema de finantare de patru miliarde de euro.

"A vrut sa stie ce mai construim, ce mai facem cu promovarea turismului si asa mai departe", a spus Udrea.

Ministrul a reiterat ca institutia pe care o conduce si-a atins tinta fixata anul trecut privind nivelul contractarii prin Programul Operational Regional pe care il gestioneaza si vizeaza in 2011 contractarea sumelor ramase din totalul de 4,3 miliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri